Pech voor klanten: Lege rekken chips en cola in deze supermarkten

door: STS
Lege rekken
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

Er ontstaan momenteel her en der lege rekken in de winkels van Carrefour. Producten van PepsiCo worden geweerd omdat het bedrijf volgens de supermarktketen te hoge prijzen voorstelde tijdens de onderhandelingen.

Geen chips van Lay's, Pepsi cola of nootjes van Duyvis meer in de Carrefour-supermarkten wanneer de voorraden uitgeput raken. Dat geldt ook voor producten van Doritos en Quaker. De prijsonderhandelingen tussen Carrefour en producent PepsiCo zijn spaak gelopen.

"Als wij zo'n grote prijsstijging zouden accepteren, gaat dat eigenlijk in tegen onze bekommernis om de koopkracht van onze klanten te vrijwaren. Het is een logische conclusie om die prijsstijging niet te aanvaarden", zei de woordvoerder van Carrefour op VTM.

Toch hoeft deze ontwikkeling geen slechte reclame te zijn voor Carrefour, vertelde retailexpert Pauline Neerman aan de commerciële zender.

"Voor hen is het ook een reclamestunt, als zij kunnen zeggen: 'Nee, wij vechten voor onze klant. Wij willen alleen de beste prijzen voor de consument. En dat betekent dat we soms drastische maatregelen moeten nemen'."

"Dat is voor hen een manier om te tonen: wij zijn zo begaan met de consument. Dus zij kunnen dat marketinggewijs ook wel een beetje uitspelen."