Klant van Lidl kan wel wenen: Hij krijgt rekening van 500 euro in de bus

door: STS
Lidl
Afbeelding bron: Photonews

Een man die boodschappen ging doen in een winkel van Lidl heeft een gepeperde rekening in de bus gekregen. Het gaat om een bedrag van net geen 500 euro.

Voor het boodschappen doen had de man zijn plug-in hybride auto op de parking van de Lidl in het Nederlandse Kaatsheuvel gekoppeld aan een laadpaal. Maar daar werd een zogenaamd blokkeertarief gehanteerd, want inhoudt dat je extra moet betalen indien je wagen een bepaalde tijdslimiet aan de laadpaal overschreden heeft.

De man deed zijn verhaal bij de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB. Hij dacht met een gratis laadpaal te maken te hebben. "Navraag leert dat het laadpunt bij de Lidl is overgenomen en dat de oorspronkelijke exploitant de paal niet heeft afgemeld", schrijft de ANWB op haar website.

Het blokkeertarief werd door Lidl ingevoerd om misbruik door "laadpaalklevers" te voorkomen. Het gaat om 54,6 cent per minuut. "Lidl ziet in dat het huidige blokkeertarief te extreem is en heeft daarom besloten hier per 1 maart mee te stoppen", weet de ANWB te melden. Getroffen klanten kunnen dit laten weten aan Lidl. "Ze krijgen deze kosten vergoed."