Albert Heijn waarschuwt iedereen na ontdekking bij producten: "Kan schadelijk zijn"

door: STS
Albert Heijn
Afbeelding bron: MRO

Albert Heijn doet een dringende oproep aan iedereen. Er wordt afgeraden om van bepaalde producten te eten nadat er problemen zijn vastgesteld.

Het eerste product is 'AH Mini Stolletje' met houdbaarheidsdatum 25/03/2024. Dit product werd van 6 maart tot en met 7 maart verkocht in de supermarkten van Albert Heijn.

"Albert Heijn haalt dit product uit de verkoop en roept het terug van bij de consumenten. Het product kan metaaldeeltjes bevatten", zo waarschuwt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.

Verder zijn er nog twee salades die uit de verkoop worden gehaald en teruggeroepen worden. Het gaat om 'Terra kleine salade quinoa noten', met vervaldatum 10/03/2024, en 'Terra maaltijdsalade quinoa appel', met dezelfde vervaldatum. Beide producten van het merk Albert Heijn werden verkocht in de periode van 23 februari tot en met 5 maart.

"De pistachenoten in de salades bevatten een te hoog gehalte aan aflatoxine en ochratoxine. Er is geen accuut gevaar voor de gezondheid. Bij langdurige consumptie in grote hoeveelheden kan dit schadelijk zijn", aldus het FAVV

Albert Heijn vraagt haar klanten om deze drie producten niet te consumeren en ze terug te brengen naar het verkooppunt. Daar worden ze vervangen of terugbetaald.