Premier De Croo houdt zich niet in en heeft duidelijke boodschap voor terroristen

door: STS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Eerste minister Alexander De Croo is zoals iedereen geschokt door de terreurdaad die maandagavond in Brussel het leven kostte aan twee mensen. Tegelijk heeft hij een duidelijke boodschap: "Terrorisme zal ons nooit kunnen verslaan."

"Drie mensen zijn maandagavond vertrokken voor wat een prachtige voetbalavond moest worden. Twee hebben het leven gelaten door terroristische waanzin", sprak De Croo dinsdagochtend.

"Hun levens zijn afgebroken in volle vlucht, weggemaaid door de meest extreme wreedheid. Onze gedachten gaan op dit moment absoluut eerst naar de slachtoffers en hun naasten en nabestaanden. We delen jullie pijn en bieden ons medeleven aan."

"Deze vreselijke aanslagen raken ons allemaal. Terrorisme is gericht tegen mensen overal. Daders willen angst, wantrouwen en verdeeldheid zaaien in onze vrije samenleving."

"Terroristen moeten begrijpen dat ze nooit in hun opzet zullen slagen. Ze zullen onze vrije samenleving nooit onderwerpen. Met hun haat en hun geweld tonen ze eigenlijk vooral hun machteloosheid. Terrorisme zal ons nooit kunnen verslaan."

Belgische kalmte

"Het is een strijd die we samen voeren, en die we samen voeren met onze Zweedse vrienden. België is een sterk en tolerant land, waar mensen vreedzaam naast elkaar leven en respect hebben voor elkaar."

"Laat ons die vreedzaamheid meer dan ooit zien als een tegengif voor de terreur die we maandagavond hebben gezien. Laat ons vooral onze Belgische kalmte bewaren op dit moment van een vreselijke aanslag en die vreselijke aanslag samen verwerken."

"Momenten als dit zijn een bijzonder zware beproeving, vooral voor de slachtoffers en de nabestaanden. Maar wij gaan ons nooit laten intimideren door terreur, zeker niet in onze bijzonder sterke samenleving."