Man vrijgelaten die dreigde een aanslag te plegen zodra hij werd vrijgelaten

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De politie heeft een man moeten oppakken nadat die doodsbedreigingen uitte tegenover de agenten. Hij dreigde ook met een aanslag.

Politiezone Zuid van de Brusselse politie hield afgelopen vrijdag samen met de spoorwegpolitie een actie rond het Zuidstation.

"Omstreeks 14.40 uur viel één van de inspecteurs op dat er een man was die zich verdacht gedroeg, waarop de politie overging tot een controle."

"Tijdens deze controle uitte de man doodsbedreigingen ten aanzien van de politie. Hij zei dat hij beide agenten zou vermoorden met een wapen."

De man kon overmeesterd worden en werd meegenomen naar het commissariaat. "Daar uitte hij opnieuw doodsbedreigingen aan het adres van de politie. Hij dreigde eveneens met een aanslag van zodra hij vrijgelaten zou worden."

Oorlogswapen

"Agenten vonden foto’s van wapens op de gsm van de verdachte en deden eveneens een huiszoeking. Hierbij werden een oorlogswapen en munitie gevonden, alsook een 3D-printer."

De verdachte werd ter beschikking gesteld van het parket van Brussel, dat een onderzoeksrechter vorderde. Die besloot om hem in verdenking te stellen voor bedreigingen en heeft hem onder voorwaarden vrijgelaten. Het onderzoek is lopende."