Minister Annelies Verlinden spreekt klare taal over deze vorm van geweld: "Zerotolerantie"

door: PMN
Annelies Verlinden
Afbeelding bron: Photonews

Morgen moeten we met z’n allen naar de stembus. Het is voor de politieke partijen vandaag een belangrijke dag. Vandaag kunnen ze de twijfelaars misschien nog over de streep trekken.

Bij CD&V wil men onder meer sterk inzetten op veiligheid. De partij heeft met Annelies Verlinden ook de minister van Binnenlandse Zaken in zijn rangen. Die spreekt heel klare taal over wat de volgende regering moet doen op gebied van veiligheid.

"Onze veiligheid voelt evident, maar dat is ze niet. We moeten deze elke dag bewaken. Veiligheidscrisissen volgen elkaar steeds sneller op. Het motto 'zo ver zal het niet komen' is de laatste jaren al te vaak ontkracht geweest. Veiligheid is een onmisbare hoeksteen in onze samenleving die bijdraagt aan ons welzijn en bovendien ook bepalend is voor de zekerheid en het vertrouwen waarmee we in het leven staan”, klinkt het. 

"We willen veilige buurten voor iedereen en een omgeving waar onze kinderen onbezorgd en onbevangen kunnen opgroeien. We willen meer blauw op straat door jaarlijks 1600 inspecteurs te rekruteren. Het aantal wijkinspecteurs moet verdubbelen en zij moeten minstens 75 procent van hun tijd op het terrein begeven.” 

“We zetten de strijd tegen georganiseerde criminaliteit en de drugsmaffia verder. We moeten werk maken van zerotolerantie bij geweld tegen alle hulp- en zorgverleners zoals politie, brandweer, zorgpersoneel, stewards, beveiligingspersoneel..."