Max Verstappen moet wat kwijt over Michael Schumacher: "Dramatisch en triest"

door: STS
Max Verstappen - Michael Schumacher
Afbeelding bron: Photonews

Regerend wereldkampioen Formule 1 Max Verstappen heeft zich uitgelaten over wat Michael Schumacher iets meer dan tien jaar geleden overkwam. De Duitser overleefde toen ternauwernood een ski-ongeval.

Schumacher, die begin januari 55 jaar werd, is na het zware ski-ongeval, waarbij hij hersenletsel opliep, niet meer in het openbaar gezien. Hoe hij er precies aan toe is weet bijna niemand. Zijn familie wil zijn privéleven afschermen en staat slechts enkele vertrouwelingen toe om hem te bezoeken.

"Ja, het is dramatisch natuurlijk, en triest", liet Verstappen optekenen in een interview met het Nederlandse tijdschrift Formule 1. "Maar aan de andere kant kun je ook uitglijden in de douche en je nek breken. Overal zit een risico aan verbonden."

Zelf geeft Verstappen aan tot voor deze winter al vijf jaar niet meer op de latten gestaan te hebben. "Vanwege het risico om iets te breken of iets te verdraaien, met alle gevolgen van dien."

En ook omdat in zijn contract met zijn team staat dat hij geen gevaarlijke sporten mag beoefenen. Het hield hem niet tegen om tijdens de winterstop toch nog eens de latten onder te binden.

Bahrein

Geen wintersport voor Verstappen dit weekend alleszins. Hij bevindt zich in Bahrein, waar dit weekend de openingsrace van het nieuwe F1-seizoen plaatsvindt.