Vreselijk voor de vrouw van Michael Schumacher: "Leeft als gevangene"

door: STS
Michael Schumacher
Afbeelding bron: Photonews

De echtgenote van Formule 1-legende Michael Schumacher, Corinna, leeft als een gevangene sinds het ski-ongeval van haar man, in december 2013. Dat zegt voormalig teambaas Eddie Jordan.

Schumacher debuteerde in 1991 in de F1 voor het gelijknamige team van Jordan. Na amper één Grand Prix werd de Duitser, die kort na de start uitviel maar indruk had gemaakt in de kwalificaties, echter al weggekaapt door Benetton.

Jordan denkt nog regelmatig aan zijn ex-piloot. Hij maakt zich ook zorgen over diens echtgenote. "Het is bijna tien jaar geleden nu en Corinna is nog niet naar een feestje, een etentje of van die dingen kunnen gaan", vertelde Jordan aan The Sun.

"Ze leeft als een gevangene, omdat iedereen met haar zou willen praten over Michael, terwijl zij niet voortdurend aan de situatie herinnerd hoeft te worden."

Jordan begrijpt dat Corinna het gezinsleven wil afschermen. Zelfs hij mag zijn voormalige piloot niet bezoeken. "Privacy is zo'n belangrijk onderdeel van sport, van zaken en van je persoonlijk leven. Corinna heeft wat regels opgesteld."

"Ik deed in de begindagen de moeite om Michael te gaan bezoeken, maar Corinna weigerde. En terecht, want er waren zoveel mensen die hem wilden zien."

"Zijn teambaas bij Ferrari, Jean Todt, kreeg dat privilege wel. Dat is begrijpelijk, door hoe nauw ze samenwerkten."