Fonkelnieuwe thriller op Netflix: Oscar-winnaar Benicio Del Toro, Justin Timberlake en Alicia Silverstone zetten glansprestatie neer

door: WVDS
Reptile Netflix film
Afbeelding bron: Netflix

Rechercheur Tom Nichols (Benicio Del Toro) is een moordenaar op het spoor - en het enige wat hem in de weg staat is zijn eigen verleden. "Hij is een man van het lot," vertelde Del Toro aan Netflix over het personage dat hij speelt in Reptile.

Reptile is een nieuwe thriller geregisseerd door Grant Singer op Netflix. "Hij is een man die een tweede kans krijgt, maar dan gebeurt er iets en vindt er een afrekening plaats."

Naast zijn hoofdrol in de film schreef de Oscarwinnaar mee aan het scenario met regisseur Singer en Benjamin Brewer. Het is de eerste keer in Del Toro's lange carrière dat hij een script schrijft voor een van zijn films.

Wat is de plot van Reptile? Na de brute moord op een jonge makelaar probeert een geharde detective de waarheid te achterhalen in een zaak waarin niets is wat het lijkt. Door dit te doen, ontmantelt hij de illusies in zijn eigen leven.

"Ik hield van de onvoorspelbaarheid," zei Del Toro over het verhaal van de film. "Er waren een paar wat ik noem 'Oh, shit'-momenten die me ook dwongen om mee te doen." 

Justin Timberlake, die naast Del Toro schittert als Will, de vriend van het slachtoffer, dacht er net zo over. "Ik wilde zo snel mogelijk naar het einde - net als een goed boek of een spannende roman," zei hij. "Ik vond het een leuk idee om een personage te spelen dat constant moet reageren op de onvoorspelbaarheid van wat er in zijn richting wordt gegooid."

Wie zit er verder nog in de cast van Reptile?  Alicia Silverstone maakt de cast van Reptile compleet als Judy, de vrouw van detective Nichols. Silverstone en Del Toro werkten eerder samen in Excess Baggage uit 1997 en beiden beschrijven hun reünie als een genot. 

"Het was geweldig om weer contact met haar te maken. Ze is slim en ze had geweldige ideeën," zei Del Toro. "Alicia bracht alles wat we wilden voor het personage en meer." 

"Er is een diep wederzijds respect en waardering, dus dat maakt dat het goed werkt," zei Silverstone over hun creatieve samenwerking. "Ik was vereerd dat ze me vroegen om het te doen en dat hij weer met me wilde werken."

In de film spelen ook Eric Bogosian, Ato Essandoh, Domenick Lombardozzi en Michael Carmen Pitt mee.