Ook in Vlaanderen meer bedwantsen: zo controleer je of ze in jouw huis aanwezig zijn

door: MRO
bedwants
Afbeelding bron: Pixabay

Er heerst een bedwantsenplaag in Frankrijk en ook in België duiken deze kleine, bloedzuigende parasieten vaker op. Hoe kan je controleren of er bedwantsen in jouw huis aanwezig zijn?

Controleer eerst de meest voorkomende plekken waar bedwantsen zich verstoppen. Deze omvatten matrassen, boxsprings, hoofdeinden, scheuren en spleten in muren en vloeren, achter behang, in stopcontacten, en rond raam- en deurkozijnen.

Kijk ook uit voor kleine bloedvlekken op je lakens, dit kunnen tekenen zijn van bedwantsenbeten. Zoek ook naar kleine, donkere vlekken die bedwantsenuitwerpselen kunnen zijn, en naar kleine doorzichtige eierschalen.

Bedwantsen zijn niet gemakkelijk met het blote oog te zien omdat ze zich vaak in donkere hoekjes en spleten verstoppen. Een UV-lamp kan helpen bij het zichtbaar maken van bedwantsen en hun uitwerpselen. 

Bedwantsen geven een zoete, muffe geur af die soms kan worden gedetecteerd. Een onaangename, onbekende geur in je huis kan een teken zijn van een bedwantsenplaag.

Snel ingrijpen tegen bedwantsen

Bedwantsen zijn moeilijk te bestrijden en het is het beste om vroeg in te grijpen. Als je vermoedt dat je een probleem met bedwantsen hebt, is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Door alert te blijven op tekenen van bedwantsen, kun je helpen voorkomen dat een kleine plaag uitgroeit tot een grote, moeilijk te behandelen besmetting.

Neem direct maatregelen wanneer je bewijs vindt van bedwantsen. Hoe sneller je erbij bent, hoe beter je kans om deze onaangename plaag te elimineren. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je kunt controleren of er bedwantsen in je huis aanwezig zijn. 
 

Tags bedwantsen