Lichaam van man uit kanaal gehaald: "Hij werd verdacht van moord op zijn vrouw"

door: STS
Alain Remue - Cel Vermiste Personen
Afbeelding bron: Photonews

Het lichaam van een man is aangetroffen in een kanaal. Het gaat om een tachtiger die verdacht wordt van de moord op zijn echtgenote.

Het lichaam werd gevonden in het Albertkanaal, ter hoogte van Heusden-Zolder. Het gaat om een 80-jarige man uit Tielt-Winge.

Die was vrij onder voorwaarden, nadat hij ervan verdacht werd in april zijn 78-jarige dementerende echtgenote om het leven te hebben gebracht. De vrouw stierf door wurging.

De man beweerde dat het om een ongeluk ging. De vrouw zou bij een val het koord van haar badkamerjas rond haar hals gekregen hebben. Pogingen om het koord losser te maken, zouden het tegenovergestelde effect bewerkstelligd hebben.

De man hoefde door zijn hoge leeftijd niet lang in de cel te zitten. Hij kreeg een enkelband. Sinds midden september moest hij zich enkel nog aan voorwaarden houden.

Vorige week verdween de man in de nacht van zaterdag op zondag met zijn wagen. Donderdag werd er gezocht in het Albertkanaal. In de loop van de dag werd het lichaam van de man gevonden, meldt TVL.

Wie met donkere gedachten of vragen over zelfdoding zit, kan altijd anoniem en gratis terecht op het nummer 1813 of op Zelfmoord1813.be.

(Archieffoto)