11-jarig meisje maakt einde aan haar leven: "Lerares pestte en vernederde haar"

door: STS
Vrouw - meisje - verdriet - wenen
Afbeelding bron: Archieffoto (Pixabay)

Een meisje van 11 jaar heeft zich van het leven beroofd. Ze werd gepest en vernederd door haar lerares, die voor de rechtbank zal moeten verschijnen.

De 11-jarige Evaëlle Dupuis uit het Franse Herblay stapte vijf jaar geleden uit het leven. Haar inmiddels 62-jarige lerares is officieel aangeklaagd voor het pesten van het minderjarige meisje. De verwachting is dat ze volgend jaar voor de rechtbank moet verschijnen.

De aanklacht luidt dat de lerares het meisje intimideerde en vernederde in de klas. De vrouw zou ook twee andere leerlingen gepest hebben. Klasgenoten bevestigden de verhalen over pesterijen en vernederingen. Het gedrag van de lerares leidde ertoe dat ook andere leerlingen het slachtoffer gingen pesten.

De pesterijen ontaardden in enkele vreselijke incidenten. Zo werd Evaëlle op een gegeven moment door een klasgenootje voor een bus geduwd. Op de speelplaats werd ze het slachtoffer van een aanval door een andere leerling.

Hoewel de ouders van het kind alarm sloegen bij de directie, leverde dat weinig op. "Volgens de ouders bleef de lerares doorgaan met haar gedrag, ondanks de klachten. Ze hopen op gerechtigheid na vijf jaar van onderzoek en worsteling", schrijft 112Vdg.

De lerares zelf ontkent de beschuldigingen. Naast haar zullen ook twee 16-jarige meisjes terecht moeten staan voor de rol die zij speelden.