Kijkers verslinden nieuw seizoen van Netflix-hit: Belgische acteur speelt ook belangrijke rol in wereldwijd succes

door: WVDS
VIKINGS Vahalla, Netflix serie
Afbeelding bron: Netflix

Netflix heeft het laatste seizoen van Vikings: Valhalla vrijgegeven voor zijn kijkers. Het is het derde en laatste seizoen dat ze kunnen bekijken van deze immens populaire reeks op Netflix.

In het derde en laatste seizoen van Vikings: Valhalla, nu te zien op Netflix, hebben de avonturiers zich gevestigd op verafgelegen locaties, van de bruisende stad Constantinopel tot het Vikingbolwerk Jomsborg.

Als historische fictie zijn de verhaallijnen en personages aangepast voor meeslepend drama, maar veel is gebaseerd op feiten, inclusief de kleinste details van kostuums, decors en wapens.

De helden in deze serie zijn Leif Eriksson (Sam Corlett), de beroemdste Vikingontdekkingsreiziger uit de geschiedenis; zijn wilskrachtige zus, Freydís Eiríksdóttir (Frida Gustavsson), die haar eigen fascinerende legende heeft en Harald Sigurdsson (Leo Suter), de ambitieuze prins van Noorwegen.

Kijkers verslinden Vikings: Valhalla op Netflix

Kijkers hebben deze reeks al verslonden en hebben hun mening klaar: “In één keer alle acht afleveringen gezien. Terug een zalig seizoen, heb ervan genoten" of “Misschien minder populair dan de serie Vikings, maar zeker de moeite waard om te kijken!”

De reeks zal ook duidelijk gemist worden door de fans. “Eerste seizoen was top, tweede seizoen viel tegen maar deze vond ik weer top. Enkel jammer van de kleine gevechten, daarom blijft de originele Vikings toch het beste. Jammer dat ze stoppen.”

En leuk om te weten dat er ook een Belg in meedoet in deze grote productie. Leander Vyvey is afkomstig uit Nieuwpoort en heeft zijn eerste grote rol beet. Zijn personage komt in een romance terecht met een van de hoofdrolspelers: “Het beste is dat een West-Vlaming ook een rol speelt in deze serie, Leander Vyvey, die de rol van Stigg heeft”, schrijft een trotse kijker. (een foto van hem hieronder)

VIKINGS Vahalla Netflix serie
Afbeelding bron: Netflix
Tags