Ouders verliezen twee kindjes door spookrijder op autosnelweg

door: BVDO
ziekenwagen voor hospitaal in Nederland
Afbeelding bron: Photonews

Zaterdagavond zijn twee kinderen omgekomen bij een ongeval met een spookrijder in Amersfoort. Ook de spookrijder liet het leven.

Bij een zeer ernstig ongeval dat zaterdagavond 2 december plaatsvond op de A1 verloren drie personen het leven. Twee slachtoffers raakten bij het ongeval zwaargewond. Hun toestand is levensbedreigend.

Omstreeks 22:08 uur kreeg de politie meerdere meldingen van een zeer ernstig ongeval op de A1 nabij knooppunt Hoevelaken in Amersfoort. Toen diverse hulpdiensten die ter plaatse kwamen, bleek dat de bestuurder van een personenauto frontaal op een tegemoetkomende personenauto was gebotst. In die auto zat een gezin met vier personen.

Er werd massaal hulpdiensten ingezet, zo verleenden twee mobiele medische teams de eerste noodzakelijke hulp. Ook omstanders die ter plaatse waren, boden hulp. De snelweg werd in beide richtingen afgesloten.

Bij het ongeval kwamen twee kinderen van 12 en 14 jaar uit Hilversum om het leven. Hun ouders raakten bij het ongeval zwaargewond. Hun toestand is zorgelijk. De veroorzaker van het ongeval, een 19-jarige automobilist uit Roemenië overleed eveneens ter plaatse.