Weerman Frank Duboccage heeft geen leuk vooruitzicht: Pas dan geen regen of buien meer

door: STS
Frank Duboccage
Afbeelding bron: Photonews

Weerman Frank Duboccage zegt dat we vertrokken zijn voor een langere periode met wisselvallig weer. Regen of buien zullen elke dag van de partij zijn.

Woensdag werd een natte dag, bij temperaturen van 5 à 6 graden. "Deze ochtend heeft het overal fel geregend. Nu, kort na de middag, is het op steeds meer plaatsen droog aan het worden. Uiteindelijk gaat het zelfs overal in Vlaanderen quasi droog worden. In het beste geval gaan we ook enkele opklaringen krijgen", zei Frank Duboccage op VTM.

De komende nacht bedragen de minima 3 graden in het binnenland en 0 graden in de Kempen. "Vanavond is er eerst een droger intermezzo. De eerste helft van de nacht zou het ook nog droog moeten blijven. Maar dan gaan we opnieuw een regenzone binnenkrijgen vanuit het zuidwesten."

Donderdag houden we het opnieuw niet droog. "We gaan opnieuw een portie regen over ons krijgen. In de loop van de dag gaat het warmer worden, en tegen het einde van de dag kan het zelfs alweer 10 tot 12 graden worden."

Vrijdag kunnen er buien ontstaan. Ook de dagen nadien volgt er nog regen, of buien, voorspelt Duboccage. "Op woensdag houden we het waarschijnlijk helemaal droog."