Weerman Frank Duboccage duidelijk: “Zoveel centimeter sneeuw mag je woensdag verwachten”

door: BVDO
Frank Duboccage
Afbeelding bron: VTM

Er komt woensdag een stevige sneeuwzone naar ons land. Het is uitkijken hoe ernstig die zal zijn. Weerman Frank Duboccage schept duidelijkheid.

Dat er woensdag sneeuw op ons af komt, daar lijkt weerman Frank Duboccage nu al zeker van. Het is alleen uitkijken hoe ernstig het wel wordt. “Het begint duidelijker te worden dat het niet alleen in de Ardennen zal sneeuwen, maar ook in Vlaanderen”, geeft hij meteen mee aan Het Laatste Nieuws.

Waar je woont zal bepalen hoeveel sneeuw we over ons heen krijgen. “Qua sneeuwhoeveelheden moet je dan denken aan 0 tot 2 centimeter in het noordwesten van het land, maar iets meer zuidwaarts - in een lijn van Gent richting Limburg - gaat het over 4 tot 10 centimeter verse sneeuw. Tegen de taalgrens mag je dan nog net iets meer verwachten.”

De Ardennen mogen zich aan 5 tot 10 centimeter verwachten. “Tot in de Hoge Venen zelfs 20 centimeter verse sneeuw. Als je daar bij optelt wat er vandaag en vanavond valt, dan zou er tegen donderdagochtend een sneeuwlaag kunnen liggen van om en bij de 30 centimeter.”