Sabine Hagedoren heeft niet zo goed nieuws te melden

door: STS
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Eén

VRT-weervrouw Sabine Hagedoren ziet nog meer donkere dagen op ons afkomen. We blijven veel bewolking krijgen.

Woensdag werd een grijze dag, bij temperaturen van 8 à 9 graden. "Iets minder zacht dan de voorbije dagen. Er zijn ook buien, met aan de kust eventueel een donderslag erbij", zei Sabine Hagedoren op Radio 2.

Vannacht wordt het 5 graden in het binnenland en 7 graden aan zee. "We krijgen een paar opklaringen, maar al snel komen er meer wolken opdagen. En uit die wolken kan met tussenpozen een beetje licht gedruppel vallen. Er is ook kans op nevel."

Donderdag wordt opnieuw een bewolkte dag. "Mogelijk zijn er enkele opklaringen voor het uiterste westen en voor het zuidoosten. Er zullen minder buien zijn dan woensdag."

De maxima bedragen in Vlaanderen 5 tot 8 graden. "De maxima worden al voor de middag bereikt. Na de middag komen we in iets frissere lucht terecht en wordt het een beetje koeler."

"Vrijdag krijgen we na de middag wat opklaringen. Zaterdag zou het ochtendgrijs ook wel eens middaggrijs of avondgrijs kunnen worden. De zon zal er gaatjes proberen in te prikken, maar het zal niet gemakkelijk zijn. De kans is zondagnamiddag het grootst."

"Ook maandag wordt het grijs en dinsdag volgt een nieuwe storing. Het licht zal van de lichtjes van de kerstboom moeten komen."