Brutale home invasion in Brasschaat: "Geslagen en opgesloten in het toilet"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Een oudere dame is het slachtoffer geworden van een brutale home invasion. Deze week kon een verdachte opgepakt worden.

Het was op 18 augustus 2023 toen de 67-jarige vrouw in haar huis in Brasschaat werd overvallen door drie personen. "Ze waren via de achterkant de woning binnengedrongen. Het slachtoffer werd verschillende keren geslagen en werd opgesloten in het toilet, terwijl het huis werd doorzocht", zegt het Antwerpse parket. Nadat de indringers gevlucht waren, kon de vrouw zich bevrijden en hulp inroepen.

"In het onderzoek door de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen bleek dat er een voorverkenning werd uitgevoerd met een auto. Via verder onderzoek konden uiteindelijk verschillende verdachten geïdentificeerd worden. De onderzoeksrechter gaf woensdag de opdracht tot vijf gelijktijdige huiszoekingen in de regio Charleroi."

"Na de huiszoekingen en de verhoren heeft de onderzoeksrechter beslist om een man van 25 jaar voor te leiden. Hij werd door de onderzoeksrechter aangehouden voor feiten die gekwalificeerd zijn als 'diefstal met geweld in bende met braak en inklimming en met gebruik van een vluchtvoertuig', en 'wederrechtelijke vrijheidsberoving'."

De raadkamer zal komende dinsdag beslissen of de verdachte aangehouden blijft.