Vader vermoordt zoontje (2) op gruwelijke wijze: bijtwonde, gebroken ribben en andere verwondingen

door: MRO
danielhard
Afbeelding bron: Lancashire.police.uk

Een 31-jarige vader is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de brutale moord op zijn zoontje van twee jaar. De gruwelijke feiten vonden plaats in het Britse Lancashire.

De 2-jarige Damion werd op de meest gruwelijke wijze thuis vermoord door zijn vader, Daniel Hardcastle, in augustus 2023. De man had aanvankelijk gezegd dat het kind met zijn hoofd tegen de tafel was gevallen en zo zichzelf had verwond.

Onderzoek wees uit dat dit niet klopte en dat de vader een ernstige hoofdwonde had toegebracht door hem door elkaar te schudden en daarna zijn hoofd tegen een hard voorwerp te slaan of ervoor te zorgen dat Damions hoofd met zo’n kracht tegen een hard voorwerp botste dat dit aanzienlijke verwondingen aan zijn nek en ogen veroorzaakte.

De kleine Damion werd naar het ziekenhuis gebracht, maar zijn verwondingen waren zo ernstig dat hij twee dagen later overleed. Er werd ook vastgesteld dat een volwassen persoon in de dij van het jongetje had gebeten, hij had gebroken ribben en een scheur in zijn lip doordat een drinkfles brutaal in zijn mond werd gedwongen.

Daniel Hardcastle werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, met een minimum van 22 jaar vooraleer hij in aanmerking kan komen voor voorwaardelijke vrijlating.

Tags