Verrassend gezondheidsvoordeel van honing: deze kracht van honing kennen niet veel mensen

door: WVDS
pannenkoek met honing en fruit
Afbeelding bron: Pixabay

Honing is een natuurlijke zoetstof die al eeuwenlang wordt gewaardeerd om zijn voedingswaarde en voordelen voor de gezondheid. Maar wist je dat honing ook gunstig kan zijn voor je brein?

Onderzoek wijst op positieve resultaten van honing op je geheugen

Een van de voornaamste manieren waarop honing het brein ondersteunt, is door zijn antioxidante eigenschappen. De antioxidanten in honing helpen mogelijk bij het beschermen van de hersencellen tegen schade.

Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat honing een positieve invloed kan hebben op ons geheugen. Een studie gepubliceerd in het Journal of Medicinal Food suggereerde dat consumptie van honing een boost kan geven aan het geheugen, vooral bij oudere volwassenen.

Dit kan te maken hebben met de aanwezigheid van bepaalde stoffen in honing, stoffen die bekend staan om hun vermogen om verbindingen in de hersenen te versterken en zo het geheugen te verbeteren.

Ook je bloedsuikerspiegel vaart goed bij inname van honing

Bovendien kan honing helpen bij het reguleren van bloedsuikerspiegels, wat op zijn beurt een positieve invloed kan hebben op de hersenfunctie.

Schommelingen in de bloedsuikerspiegel kunnen leiden tot gevoelens van stress en vermoeidheid, terwijl een stabiele bloedsuikerspiegel kan helpen bij het behouden van energie en aandacht.

Hoewel honing nog steeds suikers bevat, worden deze natuurlijke suikers veel langzamer verteerd dan geraffineerde suikers, waardoor ze minder snel schommelingen in de bloedsuikerspiegel veroorzaken.

Het is wel belangrijk om op te merken dat, hoewel honing gezonde voordelen biedt, het nog steeds een vorm van suiker is. Overmatige consumptie van honing kan leiden tot gewichtstoename en andere gezondheidsproblemen.

Dus de volgende keer dat je geniet van een kopje thee, pannenkoek of kommetje yoghurt, overweeg dan om er een beetje honing aan toe te voegen. Je hersenen zullen je dankbaar zijn!

Tags natuur honing