Probleem met populair beleg: "Risico op salmonella, met koorts, buikkrampen en diarree"

door: STS
Gevaar
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen geeft een waarschuwing. Consumenten lopen het risico om salmonella op te lopen.

Het gaat om 'Americain préparé' (circa 175 g) en 'Americain préparé Martino' (circa 300 g) van het merk Norenca. De betrokken lotnummers zijn 02421142 en 02421143, de houdbaarheidsdata 28/05/2024 en 29/05/2024.

"In overleg met ons haalt het bedrijf deze producten uit de verkoop, wegens de mogelijke aanwezigheid van salmonella", laat het FAVV weten. "Het bedrijf vraagt de consumenten om de producten niet te consumeren en ze terug te brengen naar het verkooppunt."

De producten werden vanaf 23/05/2024 verdeeld via tientallen verschillende winkels, verdeeld over het land. De volledige lijst valt te raadplegen op de website van het FAVV.

Symptomen van salmonella

Het FAVV wijst op de gevaren van salmonella. Dit zijn de symptomen: "De mogelijke symptomen van besmetting door salmonella zijn koorts, buikkrampen en diarree, en dit binnen de 12 à 48 uur na consumptie van het besmette voedsel."

"Jonge kinderen, zwangere vrouwen, mensen met een verminderde weerstand en ouderen lopen een groter risico op besmetting."

"Hebt u van dit product gegeten en vertoont u deze symptomen, raadpleeg dan uw huisarts en meld hem dat u dit product gegeten hebt."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp