Met dit menu op oudejaarsavond heb je weinig werk en verras je al je gasten

door: PMN
Nieuwjaar - oudejaarsavond - aperitiefhapjes
Afbeelding bron: Photonews

Nu Kerstmis achter ons ligt is het al uitkijken naar het volgende feest. Dat komt er aan op oudejaarsavond.

Het is heel gezellig om gasten uit te nodigen op oudejaarsavond en dan samen eten en tafelen. Dat hoeft niet altijd veel werk te zijn.

Het blad ‘Libelle’ stelt een menu voor dat niet veel werk is en waarmee je al je gasten kan verrassen. Wie geen zin heeft om een uitgebreid feestmaal te bereiden kan ook opteren voor een buffet.

‘Kleine hapjes, afwisselend zoet en hartig, zijn een plezier voor je gasten en het zal de organisatie van je nieuwjaarsfeestje voor jou gemakkelijker maken’, schrijft het blad.

Je kan kiezen voor hartelijke hapjes zoals bladerdeeghapjes, toastjes, verrines of lepelhapjes. Het maakt het allemaal nog leuker als je een goede afwisseling hebt tussen zoet en hartig.

Kies zoveel voor feestelijke hapjes. Voorbeelden zijn truffels, zalm en garnalen. Dat kan je afwisselen met kaas, gehakt of groenten. Als je een koude schotel maakt, kan je er de hele avond extra maken.