Mag je vlees dat bevroren was opnieuw invriezen? FAVV geeft helder antwoord

door: STS
vlees
Afbeelding bron: pexels

Mag je vlees dat bevroren was na het ontdooien opnieuw invriezen? Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen schept duidelijkheid.

Het FAVV raadt om verschillende redenen af om vlees dat bevroren geweest is nog een keer in te vriezen. "De kwaliteit van het product zal afnemen. Ook zullen virussen en bacteriën niet gedood worden, maar bevroren worden. Zodra de producten opnieuw ontdooid zijn, hebben die vrij spel", vertelde de woordvoerder van het FAVV op Radio2.

Ook is het belangrijk om ingevroren vlees op een correcte manier te ontdooien. Wat je niet moet doen, is het vlees op kamertemperatuur laten ontdooien, of het op de verwarming leggen. "Leg het de avond ervoor in de koelkast", raadt het FAVV aan. Zo kan het vlees langzaam ontdooien in een gekoelde omgeving.

Ten slotte is het belangrijk om het product correct te bereiden. Zo kunnen virussen en bacteriën gedood worden. "Door verhitting. Je moet het vlees goed doorbakken."