Hoeveel eieren per week eten is gezond? "Dit aantal is achterhaald"

door: STS
eieren
Afbeelding bron: pexels

We lusten allemaal wel eens een eitje, en bovendien zijn we nog maar vijf weken verwijderd van Pasen, het eierenfeest bij uitstek. Maar hoeveel eieren per week passen in een gezond voedingsschema?

"Eieren passen prima in een evenwichtig voedingspatroon ter afwisseling van een portie vlees, vis of plantaardig alternatief", klinkt het bij supermarktketen Colruyt. "Eieren bieden een combinatie van essentiële voedingsstoffen, vitamines en mineralen."

"Het eiwit is vet- en cholesterolvrij. Het eigeel bevat dit wel, maar ook de meeste eiwitten, vitamines en mineralen zitten in de dooier."

Hoeveel eieren mag je elke week eten als je het gezond wil houden? "Het advies dat je maximaal drie eieren per week mag eten, is achterhaald. In een evenwichtig voedingspatroon is er ruimte voor zes eieren per week", stelt Colruyt.

Dat betekent niet noodzakelijk dat je zes dagen op zeven een eitje kan koken. Hou er rekening mee dat in veel voedingsproducten ook al eieren verwerkt zitten. Gevarieerd en evenwichtig eten draagt bij aan een gezondere levensstijl.