Baasje van katje Lee schuldig bevonden door rechtbank: "Compleet misplaatst"

door: STS
Selena Ali - katje Lee
Afbeelding bron: Facebook.com/selena.ali.186

Dinsdag viel de ontknoping in de zaak die het FAVV, het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen, had aangespannen tegen Selena Ali. Zij is het baasje van katje Lee.

De jonge vrouw uit Stabroek werd door de correctionele rechtbank van Antwerpen schuldig bevonden aan het verbergen van haar kat tijdens een huiszoeking door de politie.

De kat werd destijds gezocht omdat het dier, meegebracht uit Peru, niet de verplichte quarantaineperiode had uitgezeten na het toedienen van het vaccin tegen hondsdolheid.

Omdat hondsdolheid levensgevaarlijk is, vroeg het FAVV indertijd dat katje Lee ingeslapen zou worden. Er werden dwangsommen geëist indien de kat niet afgestaan werd.

Uiteindelijk werd de kat opnieuw op het vliegtuig naar Peru gezet, om daar weer gevaccineerd te worden en in quarantaine te gaan.

Baasje Selena Ali betaalde 1.600 euro boete aan het FAVV, maar de instantie diende klacht in voor het verbergen van de kat. Zelf zegt Ali dat de kat zich op zolder bevond, en dat de politie daar toevallig niet gezocht had.

De rechtbank heeft nu geoordeeld dat Ali schuldig is aan het verbergen van de kat, maar gaf haar opschorting van straf. Ze moet wel één symbolische euro schadevergoeding betalen aan het FAVV.

"Compleet misplaatst", citeert De Standaard haar advocaat. "Ze heeft altijd haar schuld bekend en heeft al een boete betaald. Dit was echt niet nodig. Ik denk dat Justitie wel andere katten te geselen heeft."