Baasje van katje Lee reageert nu ze voor de rechtbank gesleept wordt: "Wereld op zijn kop"

door: STS
Selena Ali - katje Lee
Afbeelding bron: Facebook.com/selena.ali.186

Selena Ali uit Stabroek, de eigenares van katje Lee, noemt het "belachelijk" dat ze voor de rechtbank gesleept wordt. Drie jaar geleden bracht ze de straatkat uit Peru mee naar België.

Het dier was gevaccineerd tegen hondsdolheid, maar had daarna niet de verplichte drie maanden in quarantaine doorgebracht. Dat vond het FAVV een veel te groot risico.

Toen katje Lee in beslag genomen dreigde te worden om geëuthanaseerd te worden, kon het dier niet bij Ali thuis aangetroffen worden.

Het kwam haar destijds al op een boete van 1.600 euro te staan, nu volgt er ook nog een rechtszaak. Dinsdag vond een eerste zitting plaats over de zaak, in november volgen de debatten.

"Dat ze mij drie jaar later alsnog voor de rechter slepen omdat ik Lee destijds zou verstopt hebben, is simpelweg belachelijk", vertelde Selena Ali aan Het Nieuwsblad.

"Het is de wereld op zijn kop. Het lijkt een principekwestie van slechte verliezers, van mensen die dit verhaal maar blijven uitmelken."

De jonge vrouw zegt voor de vrijspraak te gaan. Woensdag postte ze op haar Facebookpagina nog een nieuwe foto van zichzelf en haar intussen uit de kluiten gewassen kater Lee, met de tekst: "Liefde overwint alles. Wanneer ik in de ogen van een dier kijk, zie ik geen dier. Ik zie een levend wezen. Ik zie een vriend. Ik voel een ziel."