Verandering op komst voor wie zijn woning wil isoleren

door: MRO
huis isolatie
Afbeelding bron: Pixabay

Er is een verandering op komst, onder meer voor wie zijn woning wil isoleren. Het wordt immers eenvoudiger om bepaalde stedenbouwkundige werken uit te voeren zonder een vergunning in Vlaanderen.

Zo komt er een vrijstelling van een vergunning voor het aanbrengen van isolatie tot 26 centimeter dik tegen gevels en daken. Dit maakt het renoveren van gebouwen makkelijker. Deze vrijstelling geldt niet voor gebouwen die als UNESCO-erfgoed zijn aangemerkt of die op de erfgoedinventarislijst staan.

Er is ook een vrijstelling voor het gedeeltelijk overwelven of inbuizen van grachten voor de aanleg van opritten of toegangen tot percelen en gebouwen. Deze aanpassingen zijn bedoeld om de regelgeving te vereenvoudigen en duidelijker te maken.

Op deze manier kunnen de administratieve lasten verminderd worden en de procedures versneld. Het wordt voor burgers en bedrijven makkelijker om bij te dragen aan de renovatie en vergroening van de omgeving. 

Deze vereenvoudiging van stedenbouwkundige regels wordt van kracht zodra ze gepubliceerd is in het Belgisch Staatsblad, dat zou nog voor de zomervakantie zijn.

Tags isolatie