Politicus Geert Bourgeois stomverbaasd na wat hij jobstudent ziet doen: "Je verzint het niet"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

N-VA-politicus Geert Bourgeois is stomverbaasd na wat hij een jobstudent heeft zien doen. Die had moeite om snel uit te rekenen hoeveel wisselgeld hij moest teruggeven.

Een jobstudent slaagde er niet in om een vrij eenvoudige berekening te maken. Hij kon niet snel uit het hoofd berekenen hoeveel geld hij moest teruggeven op een briefje van 50 euro.

"Je verzint het niet: een vriend van mij geeft een bankbiljet van 50 euro aan een jobstudent om iets meer dan 27 euro te betalen. De student zegt dat hij niet zo goed is in wiskunde en niet kan berekenen wat hij moet teruggeven en dus liever heeft dat er met de kaart betaald wordt", aldus Bourgeois op X.

Laaggeletterd

Het lokte onmiddellijk heel wat reactie uit op het sociale medium. Onderwijsexpert Wouter Duyck haalt al snel aan dat in het BSO slechts 26% de wettelijke eindtermen haalt voor zulke eenvoudige berekeningen.

"We zagen in peilingen dat in BSO voor dit soort eenvoudige bewerkingen (vak PAV, algemene vaardigheden) nog 26% (!) van de studenten de wettelijke eindtermen haalt. 1 op vier! De rest laaggeletterd, niet in staat voor normaal leven. Zonder enig gevolg voor die scholen trouwens", aldus Duyck.