Er is weer heftig nieuws over Mark, de zoon van Peter Gillis: "Moet hij weer leren"

door: LHX
Peter Gillis
Afbeelding bron: instagram @petergillisoostappen

Eind juli raakte Mark Gillis, de zoon van Peter Gillis, plots ernstig ziek. Lange tijd vocht hij voor zijn leven.

Mark Gillis werd tijdens de nacht van 28 op 29 juni in kritieke toestand opgenomen op de intensive care. De toestand was bijzonder ernstig: hij werd in een kunstmatige coma gebracht.

De boosdoener was een longontsteking. Dagenlang vocht Mark voor zijn leven, maar woensdag kwam Peter Gillis eindelijk met voorzichtig positief nieuws. "Onbeschrijfelijk hoe blij wij zijn dat Mark wakker is en weer op eigen kracht kan ademen", schreef hij op Instagram.

Na meer dan twee weken tussen hoop en vrees te hebben geleefd, maakt Mark gelukkig stapjes voorwaarts. Het is van belang om nog heel voorzichtig te zijn, zodat hij geen terugval krijgt en stapje voor stapje kan herstellen."

Hoe het op dit moment exact met Mark gesteld is, laat Peter weten aan Shownieuws. Mark ligt nog steeds op de intensive care, en de gebeurtenissen hebben een zware impact op hem gehad: hij is enorm verward en soms angstig.

"Het ziek zijn en de kunstmatige coma hebben zijn psychische gesteldheid aardig in de war gebracht. Hopelijk trekt dat binnenkort weg", klink thet.

Er staat hem een lange revalidatie te wachten. "Hij moet weer praten, wat hem erg veel moeite en energie kost. Er wordt geoefend met hem, om alle spierkracht terug op te bouwen. Hij moet weer leren lopen. Hij moet weer leren zelf te eten."