Tom Boonen over politie-inval: "Ze vonden een flesje met 'EPO' op geschreven"

door: JDH
Tom Boonen
Afbeelding bron: Photonews

Tom Boonen moest in het begin van zijn carrière enkele keren door het stof kruipen. Zo werd hij onder meer betrapt op cocaïne. 

De politie nam het cocaïnegebruik van Boonen in 2008 en 2009 heel ernstig. "Ze zijn bij mij thuis, mijn ouders en mijn schoonouders tegelijkertijd met 40 man en speurhonden binnengevallen", zegt Boonen bij de podcast Foto's met Kurkdroog

"Achteraf gezien was dat eigenlijk super grappig. Ze hadden alles overhoop gehaald in de hoop drugs en doping te vinden. Ze dachten dat ze de vangst van het jaar zouden doen en dat ze me openlijk aan de schandpaal gingen kunnen nagelen."

Op de slaapkamer van Boonen vond de politie wel iets. "Er stond op een Flügel-flesje ‘EPO’ geschreven met een stift". Volgens Boonen iets dat nog achtergebleven was van een vrijgezellenavond. 

"Wat is dit", vroegen ze. "Er had een zatte mens EPO op dat flesje geschreven. 'We gaan dat toch naar het lab sturen.' Ik zei 'Doe maar'. Dat was wel heftig om mee te maken, maar het was mijn eigen schuld. Shit happens."

Tags tom boonen