Sven Nys heeft niet mis te verstane boodschap over zijn zoon Thibau Nys

door: JDH
Sven Nys
Afbeelding bron: Photonews

Thibau Nys won zondag in Overijse eens niet, maar staat na zijn vierde plaats wel goed in het klassement van de Superprestige. Maar toch is vader Sven Nys duidelijk over het programma van zijn zoon.

Thibau Nys liet zondag in Overijse nogmaals zijn klasse en talent zien. Hij viel zwaar in de tweede ronde en moest een gat van bijna een halve minuut dichten op Eli Iserbyt. Maar dat lukte hem en Nys deed nog tot in de laatste ronde meer voor winst. 

Maar toen viel Nys opnieuw en daarna deed hij geen moeite meer om nog op het podium te eindigen. Nys werd vierde, maar staat daardoor nu wel goed in het klassement van de Superprestige. Toch slaat hij de manche van komende zaterdag in Ruddervoorde al over. 

Dat liet zijn vader Sven Nys weten op zijn sociale media. "Voor alle duidelijkheid en de honderd vragen die op ons af kwamen. Volgende wedstrijden op de kalender van Thibau. Zondag 29 oktober Maasmechelen Woensdag 1 november Koppenberg."

In Maasmechelen staat zondag de tweede manche van de Wereldbeker op het programma, Nys staat in dat klassement aan de leiding na zijn zege in Waterloo. De Koppenbergcross is traditioneel de eerste manche van de X2O Trofee.