Simon Mignolet houdt zich niet in over het slechte EK van de Rode Duivels

door: BVDO
Simon Mignolet
Afbeelding bron: Photonews

De Rode Duivels werden op het EK uitgeschakeld in de achtste finales. Opnieuw geen succesvol groot toernooi voor ons land.

Frankrijk was in de achtste finales op Euro 2024 in Duitsland te sterk voor de Rode Duivels. Opnieuw geen geslaagd toernooi dus voor de Belgen.

Simon Mignolet zag alvast dat het niet aan Koen Casteels lag. Zijn collega-doelman deed het uitstekend. “We weten al langer dat hij een hele goeie doelman is, waarvan we er vandaag meer dan genoeg hebben”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Mignolet probeerde te achterhalen wat er precies fout liep voor de Rode Duivels. “Voor die Georgiërs, Slovaken, zelfs voor de Oostenrijkers en de Turken is het EK een heel groot platform. Voor enkele spelers van Spanje geldt dat zelfs ook.”

Bij de Rode Duivels ligt dat anders. “Spelers die nog niet echt in het daglicht hebben gestaan en nog veel moeten bewijzen. Om dan twee namen te noemen: Romelu en Kevin (Lukaku en De Bruyne, red.), die hebben hun strepen al verdiend. Ik zeg niet dat ze er daarom met hun pet naar gooien, maar de insteek is niet dezelfde.”