Europese zege van Anderlecht doet David Hubert meteen dromen van meer

door: BVDO
David Hubert
Afbeelding bron: Photonews

RSC Anderlecht won woensdag met 2-1 van Ferencvaros in de Europa League. Een ferme opsteker voor interimtrainer David Hubert.

Een Europees duel in je tweede duel als hoofdtrainer van RSC Anderlecht, een maand geleden zou David Hubert gelachen hebben met dat idee.

Woensdag werd het voor hem werkelijkheid. Hij pakte zijn eerste zege met paarswit en tegen Ferencvaros was zijn hand duidelijk te zien.

“Als ik terugkijk op de laatste vijf à zes dagen, heb ik gezien wat ik wilde zien”, aldus Hubert op de persconferentie achteraf. “We hebben stappen gezet, hoe klein die ook mogen zijn. Het belangrijkste is dat we met de juiste intenties aan de wedstrijd zijn begonnen.”

En Hubert houdt wel van zijn nieuwe job. Hij hoopt dat hij nog een tijdje mag blijven doorgaan. “Die keuze ligt niet bij mij. Voor nu ben ik er morgen nog steeds. Ik heb niet de tijd gehad om erover te reflecteren.”

Toch hoopt hij wel nog eventjes door te gaan. Dit weekend wacht een duel met Dender. “Ik heb deze taak gekregen en probeer die zo goed mogelijk uit te voeren. Hopelijk heb ik vrijdag nog een tactische sessie.”