Google Maps heeft belangrijke update: Zo geraak je nog makkelijker op je bestemming

door: MRO
Google Maps gps
Afbeelding bron: Diego Thomazini / Shutterstock.com

Op de juiste bestemming geraken met Google Maps wordt alweer iets eenvoudiger. Recent heeft Google Maps een update uitgebracht waardoor je veel beter kan zien welke rijstrook je moet volgen.

Met deze update wil Google Maps de aanduiding van de rijstroken tijdens het navigeren duidelijker maken. Voorheen werden de pijlen die het aantal rijbanen aangeven en de bijbehorende rijstrookaanwijzingen compact weergegeven op het scherm.

Dit kon, vooral in complexere verkeersituaties, leiden tot verwarring en onnodige afleiding. Met de nieuwe update zijn de pijlen verder uit elkaar geplaatst en zijn er subtiele scheidingslijnen tussen de individuele rijstroken toegevoegd. Daardoor is het aantal rijbanen duidelijker zichtbaar, net als welke rijstrook je aan moet houden.

Deze visuele aanpassingen zorgen ervoor dat de gebruiker sneller en gemakkelijker kan bepalen welke rijstrook hij of zij moet kiezen. Dit draagt eveneens bij aan een verhoging van de verkeersveiligheid.

Bovendien maakt de nieuwe lay-out het navigeren intuïtiever en minder stressvol, vooral in onbekende omgevingen of tijdens het rijden in druk verkeer.

Deze update van Google Maps maakt het navigeren veiliger en comfortabeler en zorgt zo voor een verbeterde rijervaring voor miljoenen gebruikers.