Veilig rijden bij koud weer: zo heb je geen last meer van aangedampte autoruiten

door: MRO
auto wagen
Afbeelding bron: pexels

Wanneer je op een koude ochtend in je auto stapt, kan het gebeuren dat je ramen aangedampt zijn. Je ramen dan schoonvegen met je mouw zal geen te best resultaat opleveren. Aangezien het belangrijk is met propere ramen te rijden, geven we je een tip mee om je autoruiten langs binnen te reinigen.

Er zijn verschillende manieren om je autoruiten langs binnen te reinigen. Zo kan je een ruitenreiniger gebruik die je in de winkel koopt. Spuit de reiniger over de binnenkant van de ruit en veeg het schoon met een microvezeldoek. Zulke doeken laten geen pluisjes of strepen achter en nemen het vocht goed op.

Voor wie geen ruitenreiniger in huis heeft, bestaat er een eenvoudige truc: gebruik scheerschuim om je autoruiten te reinigen. Spuit wat scheerschuim op de binnenkant van het raam en veeg het schoon met een microvezeldoek. De alcohol in scheerschuim helpt het vocht te verdampen en voorkomt dat de ramen in de toekomst beslaan.

Aangedampte autoramen voorkomen

Natuurlijk kan je ook altijd je auto goed ventileren om aangedampte ramen te verminderen. Het vochtgehalte zal in je wagen zal dan verminderen waardoor de ramen minder kans hebben om aan te dampen.

Een belangrijke tip om aangedampte autoramen te voorkomen is geen natte kledij of spullen in je auto te laten liggen. Propere ramen zorgen voor een goed zicht op de weg en dat is cruciaal om je veilig in het verkeer te begeven.

Tags auto