Te laat op de autokeuring? Dit betaal je extra, en het wordt telkens meer

door: STS
Autokeuring - autopech
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Naar de autokeuring gaan is nooit leuk. Er zijn vaak lange wachtrijen en wie weet wordt er wel een technisch probleem vastgesteld aan je wagen. Je bezoek aan de keuring uitstellen kost echter geld.

Je zal namelijk bij het afrekenen een toeslag moeten betalen. In de eerste maand waarin je te laat bent gaat het om een bedrag van 9,80 euro. Maar dit loopt geleidelijk aan op. Zo betaal je tijdens de tweede en de derde maand al 14,00 euro extra.

Tijdens de vierde, vijfde en zesde maand dat je laattijdig naar de keuring gaat wordt er 21,00 euro aangerekend. En na de zesde maand wordt dat 35,00 euro. Dat blijkt uit de officiële tarieven van GOCA Vlaanderen, de sectorfederatie voor de autokeuring.

Deze toeslagen komen bovenop het bedrag dat je sowieso dient te betalen en dat dus niet vervalt: 43,40 euro voor de keuring van een personenauto op benzine (basiskeuring + milieukeuring), 53,20 euro voor de basiskeuring en milieukeuring van een personenauto op diesel en 38,50 euro voor de keuring van een elektrische personenwagen.