Slecht nieuws voor wie nu naar de garage moet

door: STS
Autokeuring - garage
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Wie nu een herstelling moet laten uitvoeren aan zijn wagen, moet vaak heel lang wachten. Afhankelijk van wat er precies gedaan moet worden, kan de wachttijd wel oplopen tot drie of vier maanden, blijkt uit een bevraging die VTM deed bij Vlaamse garagehouders.

"Voor de kleine herstellingen is het twee tot drie maanden wachten. Dat wil zeggen: een kleine kras, een kleine deuk", zei garagehouder Patrick Cardinaels in 'Het Nieuws' op VTM.

"Dringende herstellingen, bijvoorbeeld een kapotte koplamp of spiegel, voeren we onmiddellijk uit. Kunnen we het niet onmiddellijk repareren, dan krijg je een vervangwagen, zodat je toch mobiel blijft."

"Als onderdelen niet voorradig zijn, kan het enkele weken duren, maar soms ook enkele maanden."

Veel vacatures bij VDAB

Vorige maand stonden er bij de VDAB 259 vacatures open voor onderhoudsmecanicien personenwagens. Ook garagehouder Cardinaels wijt de lange wachttijden aan een personeelstekort.

"Er zijn veel mensen die twintig of dertig jaar in het vak zaten en tijdens corona goed nagedacht hebben en een andere job zijn gaan zoeken, iets nieuws. En de jongeren, die zien we niet."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp