Klant verwijt Lidl discriminatie en weet zeker: "Die gaan nu ergens anders winkelen"

door: STS
Lidl
Afbeelding bron: Photonews

Supermarktketen Lidl krijgt het verwijt te discrimineren, omdat je de Lidl Plus app nodig hebt om te genieten van sommige kortingen. Maar Lidl wijst erop dat 95% van de acties nog altijd zonder de app beschikbaar zijn.

Lidl wijdde recent op Facebook een bericht aan de week van de Fairtrade en de meer dan 400 Fairtrade-producten in het gamma.

"Wat fair zou zijn, is dat jullie ook mensen zonder smartphone kortingen zou geven! Discriminatie!", reageerde Tony op het bericht.

De klantendienst van Lidl antwoordde: "Bedankt voor jouw openhartige reactie. Lidl kiest ervoor om geen fysieke klantenkaart meer aan te bieden en volop in te zetten op de app."

"Iedere klant is even belangrijk voor ons, mét of zonder smartphone. Daarom zijn 95% van onze acties nog altijd zonder app beschikbaar. In onze folder staat duidelijk aangegeven welke promoties gekoppeld zijn aan de Lidl Plus app."

"Op dit moment is er geen alternatief voor de digitale klantenkaart. We nemen je suggestie wel mee. Alle opmerkingen over Lidl Plus worden trouwens geregistreerd en gerapporteerd, zodat we kunnen blijven verbeteren."

Tony toonde zich echter niet overtuigd: "Het leuke aan een fysieke klantenkaart is dat je 100% tevreden klanten zal hebben en die gaan nu ergens anders winkelen."