Grote verandering in supermarkten op komst? "Deze promoties verbieden"

door: STS
Supermarkt - winkelwagen - diepvries
Afbeelding bron: Photonews

Het is mogelijk dat supermarkten binnenkort bepaalde stuntpromoties niet meer zullen mogen hanteren. Dan is het voorbij met aanbiedingen zoals 1+1 gratis.

Supermarkten pakken graag uit met straffe promoties om klanten naar de winkel te lokken. Slechts enkele weken geleden pakte Albert Heijn nog uit met de 'Giga Gratis Week', waarbij er acties waren zoals 1+1 gratis, maar eveneens 1+2 gratis 2+2 gratis en zelfs 2+3 gratis.

De regering heeft een werkgroep aangesteld die zich momenteel buigt over een mogelijk verbod op acties zoals 1+1 gratis. Dit zou tot een betere prijs moeten zorgen voor de landbouwers. In Frankrijk is een verbod grote kortingsacties al enkele jaren van kracht.

Unizo, de Unie van Zelfstandige Ondernemers, is alvast voorstander van een verbod. "Dumpingacties zoals '1 kopen, 2 gratis' zijn niet duurzaam en spelen op langere termijn in het nadeel van de consument", vertelde topman Danny Van Assche aan Het Nieuwsblad.

"Het is een bijzonder goed signaal voor de hele keten, van landbouwer tot verwerkingsbedrijf en retail, dat de ministers deze dumpingacties willen aanpakken."