Expert weet het zeker na besluit van Colruyt: "Zeer zware promoties op komst in supermarkten"

door: STS
Colruyt
Afbeelding bron: Photonews

Colruyt pakt deze week voor het eerst uit met promoties zoals 1+1 gratis en 2+1 gratis. Volgens experten gaat dit voor een nieuwe veldslag in de supermarktoorlog zorgen.

Colruyt stond er tot dusver om bekend om enkel kortingen te geven op producten, zoals -25% of -30% bij de aankoop van twee producten bijvoorbeeld, maar gaat vanaf nu dus ook promoties als 1+1 en 2+1 gratis aanbieden aan de klanten.

Colruyt ontdekte namelijk de grote impact van het woord "gratis" bij de klanten. Bovendien zijn dit soort promoties makkelijker dan wanneer je als klant nog moet gaan zitten rekenen hoeveel je bespaart als een product bijvoorbeeld 30% minder kost.

Deze "TOPpromo's", zoals Colruyt ze noemt, zullen om de twee weken variëren en opduiken in de reclamefolders en in de winkels. Ontdek hier de 1+1 en 2+1 gratis acties die momenteel gelden.

Zware promoties in supermarkten

Pierre-Alexandre Billiet van retailwebsite Gondola verwacht dat deze beslissing van Colruyt heel wat teweeg zal brengen. "De voorbode van een bitsig jaar vol harde concurrentie, met zeer zware promoties", vertelde hij aan Het Nieuwsblad. "De markt gaat dat zeker voelen en de strijd om de klant wordt nog groter."