Iedereen zegt hetzelfde na vertrek Coens: "Die brokkenpiloot is de échte schuldige"

door: STS
Joachim Coens Cd&v
Afbeelding bron: Photonews

Het vertrek van Joachim Coens als voorzitter van CD&V zorgt voor heel wat commentaar op sociale media.

Veel mensen geven Vlaams minister Wouter Beke de schuld van het barslechte resultaat dat CD&V behaalde in de jongste peiling.

"Coens was geen topper als voorzitter, maar het mag duidelijk zijn dat het grootste deel van het verlies van de CD&V te wijten is aan brokkenpiloot Beke", klinkt het op Twitter.

"Het probleem van CD&V is niet Coens; het is Beke en het hele profitariaat errond", lezen we verder.

"Het padje was wel gespreid door Wouter Beke, de echte brokkenpiloot. Als er iemand is die ontslag moet nemen, is het wel die man."

"Joachim Coens wordt geofferd voor de resultaten van Wouter Beke."

"Hij houdt de eer aan zichzelf. Kan je niet van de grote schuldige, Wouter Beke, zeggen."

"Het siert Joachim Coens dat hij zijn verantwoordelijkheid trekt uit de slechte peilingen van zijn partij, maar veel meer nog dan Coens heeft Wouter Beke de grootste schuld aan het debacle van zijn partij. Die man moet onmiddellijk ontslag nemen."

"'Deze cijfers zijn dramatisch voor CD&V', zegt Coens nadat een peiling hen als kleinste partij van Vlaanderen aanwijst. Nee Joachim, mensen als Wouter Beke zijn dramatisch voor CD&V."

"Zeg, Wouter Beke, het is goed dat mijnheer Coens conclusies heeft getrokken, maar zolang u zich aan uw stoel vastklampt, berokkent u CD&V elke dag schade."