Conner Rousseau maakt pijnlijkste beslissing van zijn leven: "Hoop dat mensen het mij kunnen vergeven"

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Conner Rousseau is niet langer de voorzitter van Vooruit. Dat heeft hij vrijdagavond bekendgemaakt op een persconferentie.

Rousseau was in opspraak gekomen nadat hij in dronken toestand racistische uitspraken deed. Een politieagent stelde proces-verbaal op.

De jongste dagen werd duidelijk in welke bewoordingen Rousseau zich had uitgelaten over Roma, en het feit dat hij de politie opriep om geweld te gebruiken tegen deze gemeenschap.

Vrijdag kwam het partijbureau van Vooruit samen. Na afloop volgde een persconferentie, tijdens dewelke Rousseau liet weten dat hij aftreedt als voorzitter.

"Na een heksenjacht op mijn privéleven en na een zeer lelijke, zware fout die ik gemaakt heb, waar ik mij voor schaam en waarvoor ik mij nogmaals wil excuseren uit de grond van mijn hart, is de situatie veranderd."

"Het gedoe rond mijn persoon leidt af van de essentie. Het gaat teveel over mij, en niet meer over waar Vooruit voor strijdt. Het gaat niet meer over de strijd voor betere lonen, voor de mensen hun portemonnee, voor de mensen hun gezondheid en veiligheid."

"Of over de strijd tegen extreemrechts, die zo belangrijk zal zijn indien we niet teruggekatapulteerd willen worden naar de middeleeuwen. Het gaat teveel over ruis en gedoe rond mij."

"En daarom heb ik besloten dat de strijd zal doorgaan, maar zonder mij als voorzitter van Vooruit. Ik neem per direct ontslag. Ik wil mij excuseren aan iedereen die ik teleurgesteld heb. Ik hoop dat mensen het mij kunnen vergeven."