Conner Rousseau krijgt belangrijk nieuws van parket: "Maatregelen opgelegd"

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Het onderzoek naar Conner Rousseau inzake mogelijk racistische opmerkingen is afgerond. Dat laat het parket weten. De voorzitter van Vooruit kreeg enkele maatregelen opgelegd.

"Het onderzoek lastens dhr. Conner Rousseau, met betrekking tot het incident dat plaatsvond in Sint-Niklaas op 2 september, is afgerond", laat het parket van Oost-Vlaanderen weten.

"Het parket besliste om een procedure bemiddeling en maatregelen op te starten overeenkomstig artikel 216 ter Wetboek van Strafvordering."

"Omwille van privacy-redenen zullen wij niet communiceren over de precieze maatregelen die werden opgelegd."

Conner Rousseau maakte zelf bekend dat hij een bezoek moet brengen aan de kazerne van Dossin en dat hij sessies moet volgen bij een therapeut. 

"Ik heb de beslissing van het parket vernomen. Ik erken mijn fout en zal de maatregelen nauwgezet uitvoeren", citeert de VRT Rousseau.

De procedure ‘bemiddeling en maatregelen’ is een poging om geschillen te regelen zonder er een rechtszaak van te maken, staat te lezen op de website van de Vlaamse overheid.

"Deze procedure wordt meestal ingezet bij een geschil tussen een verdachte en een slachtoffer. Ook als er geen slachtoffer is, kan het parket de procedure aan een verdachte voorstellen."

"'Bemiddeling en maatregelen' is een vrijwillige procedure. Het parket kan de procedure voorstellen bij feiten waar een gevangenisstraf van maximaal twee jaar op staat."