Kinderen basisschool getuige van vreselijk tafereel: Wanhoopsdaad, voor hun ogen

door: STS
Meisje - wenen - misbruik
Afbeelding bron: Shutterstock/Look Studio

Leerlingen van een basisschool zijn getuige geweest van een vreselijk tafereel. Ze zagen een wanhoopsdaad gebeuren en krijgen nu psychologische bijstand.

De leerlingen van basisschool Wegwijs in Halen zagen tijdens een busrit na de zwemles hoe een man op straat uit het leven stapte. Het gaat om zes leerlingen die vooraan in de bus zaten. Ook de leerkracht die hen begeleidde en de buschauffeur zagen het gebeuren. "Ze zijn allen erg onder de indruk", vertelde vervangend coördinerend directeur Sonja Wissels aan de openbare omroep.

"Kinderen zouden zoiets niet mogen zien, maar het is gebeurd. Een wanhoopsdaad is nu eenmaal een realiteit. We gaan hen zo goed mogelijk proberen te begeleiden." Daarvoor werden de dienst slachtofferbejegening van de lokale politie en het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) ingeschakeld.

"De leerlingen die het incident zagen zijn nog overdonderd", vertelde directeur Leen Roden aan Het Belang van Limburg. "De psychologe heeft benadrukt dat het normaal is dat ze iets gezien hebben wat abnormaal is. En dat het normaal is dat ze vragen hebben en dat er nog filmpjes afspelen in hun hoofd."

"De kinderen hebben daarna ook vragen kunnen stellen. Voor volwassenen is zoiets al irreëel, dus voor kinderen is het dat zeker."

Wie met donkere gedachten kampt of met vragen zit over zelfdoding, kan altijd terecht op het gratis nummer 1813 en op de website Zelfmoord1813.be.