Pure horror: Parachute gaat niet open, 73-jarige man stort te pletter

door: STS
Parachutesprong - skydive
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Er heeft zich een noodlottig ongeval voorgedaan bij een parachutesprong. De parachute opende niet, waardoor een man te pletter stortte.

De tragische gebeurtenissen speelden zich af in de Amerikaanse staat Arizona. Een gepensioneerde man was er afgelopen woensdag aan het parachutespringen, samen met drie andere personen.

Het gezelschap voerde hun derde sprong van de dag uit, toen het gruwelijk mis liep. De parachute van de 73-jarige Terry Gardner weigerde dienst en opende niet volledig. De man stortte hulpeloos naar beneden. De hulpdiensten konden het slachtoffer stabiliseren, maar de man overleed later in het ziekenhuis.

Het is vooralsnog onduidelijk wat er scheelde met de parachute. De Federal Aviation Administration gaat een onderzoek instellen en de parachute inspecteren, schrijft The Mirror.

Skydive Arizona treurt om het verlies van de 73-jarige skydiver. "De Skydive Arizona gemeenschap is diep bedroefd door het plotse verlies van een geliefd lid. Deze tragedie heeft een impact op iedereen die hem kende, en ons medeleven gaat uit naar zijn familie en vrienden tijdens deze moeilijke periode."