Man sterft nadat hij veel te lang moet wachten op ambulance: "Wat moet je mankeren voor je meteen geholpen wordt?"

door: STS
Lesley & Julian
Afbeelding bron: Facebook.com/profile.php?id=100007098992552

Een man is om het leven gekomen nadat hij een hartaanval kreeg en lang moest wachten op hulp. Het duurde anderhalf uur vooraleer er een ambulance opdaagde.

De 59-jarige Engelsman Julian Martin uit Chester stuurde zijn partner Lesley een bericht met de boodschap dat hij pijn op de borst had. De vrouw keerde snel van haar werk terug naar huis en belde meermaals de hulpdiensten.

Ze kreeg te horen dat ze moest terugbellen, en enkel wanneer de toestand van haar partner achteruitging. Dat gebeurde al snel. In totaal werd er zes keer voor een ambulance gebeld. "Gedurende anderhalf uur was ik alles wat hij had", vertelde de vrouw aan de BBC.

Een camera die in huis hing om hun hond in de gaten te kunnen houden, legde de groeiende onrust en bezorgdheid bij het koppel vast. "Als hij kon lopen, stak ik hem in een taxi en liet ik hem meteen wegbrengen. Maar het gaat niet, ik kan hem niet verplaatsen", vertelde Lesley via de telefoon aan de hulpdiensten. "Wat moet je mankeren voor er meteen een ambulance gestuurd wordt?", vroeg ze wanhopig.

Toen er uiteindelijk een ambulance arriveerde, vertelde een ambulancier aan de vrouw dat ze verloren waren gereden. Haar man overleed toen hij in het ziekenhuis werd voorbereid om naar een gespecialiseerd ziekenhuis overgebracht te worden. De ambulancedienst zegt de zaak te onderzoeken.