Nu is duidelijk hoeveel promille sterrenchef Nick Bril in bloed had toen hij over stagiair reed

door: STS
Nick Bril
Afbeelding bron: Photonews

Sterrenchef Nick Bril van The Jane is woensdag verhoord geworden door de politie over het ongeval waarbij hij over een stagiair reed. Bril was dronken op dat moment.

Op maandag 8 januari reed Bril 's ochtends vroeg na een nieuwjaarsfeestje een stagiair aan toen hij met zijn wagen een parkeerplaats verliet. De man lag op dat moment al op de grond.

Bril legde een positieve ademtest af. Nu is duidelijk hoeveel alcohol hij op het moment van het ongeval in zijn bloed had: 1,67 promille. Dat werd bevestigd aan de openbare omroep. Daarmee zat Bril meer dan drie keer boven de wettelijk vastgelegde limiet van 0,5 promille.

Het slachtoffer liep levensgevaarlijke verwondingen bij het ongeval. "Er is schade aan de lever, zijn milt is verwijderd, zijn pancreas is weggenomen en ook een nier. Zijn arm is op meerdere plaatsen gebroken, zijn elleboog, een deel van zijn rug is geraakt... Er is blijkbaar een autoband over zijn middel gereden", vertelde zijn schoonzus indertijd aan VTM.

Volgens de openbare omroep ligt het slachtoffer nog steeds in het ziekenhuis. "Het onderzoek zal moeten uitwijzen of Bril de stagiair had kunnen zien liggen, of er dus een oorzakelijk verband is tussen de alcoholintoxicatie en de situatie van het slachtoffer."