Politie waarschuwt voor nieuwe vorm van fraude die oplichters steeds vaker gebruiken

door: PMN
Vrouw - laptop - online - internet - oplichting
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Oplichters hebben een nieuwe vorm van fraude gevonden. Ze passen deze vorm in ons land steeds vaker toe. De oplichters viseren nu bedrijven.

In Eeklo zijn al verschillende bedrijven gecontacteerd door oplichters. Ze geven zich uit voor P Media Service, een bedrijf dat zogezegd voor de gemeentelijke administratie werkt. “Ze vragen dan of ze je bedrijfsgegevens mogen bijwerken, zodat ze je bedrijf op de gemeentelijke website of in de online stadsgids kunnen zetten,” legt de politie uit bij Het Nieuwsblad.

De oplichters doen dat niet zomaar. Je moet in ruil een contract voor twee jaar tekenen. In dat contract staat ook dat je maandelijks 39 euro moet betalen.

Daarna wordt gevraagd om het ondertekende contract te mailen naar pmediaservice.be@gmail.com. “Uiteindelijk krijg je een verzoek om de betaling voor de komende twee jaar in één keer te doen. De publicatie zou dan starten twee maanden na de betaling,” klinkt het nog bij de politie.

De politie zegt dat de oplichters beweren dat ze werken voor de gemeente om het vertrouwen van hun slachtoffers te winnen. “Maar geen enkele dienst van de gemeentelijke administratie kent P Media Service,” zegt de politie. “Het bedrijf staat ook niet in de Kruispuntbank van Ondernemingen.” Krijg je dus een telefoontje van P Media Service, betaal dan niets en reageer ook niet.

Tags oplichters