Hond levend begraven door eigenaars: "Mogelijk ook seksueel misbruikt"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Twee mannen moeten voor de rechtbank verschijnen omdat ze een hond levend begraven hebben. Ze riskeren een celstraf en een boete.

Het duo, 40 en 67 jaar oud, had in het voorjaar van 2023 een Mechelse herder in huis gehaald. Maar al snel besloten ze dat ze het dier niet meer wilden.

Een buurman raakte gealarmeerd nadat hij de hond een geluid had horen maken en zag hoe de mannen een kuil aan het graven waren in de tuin. Hij besloot daarop de politie te verwittigen. Samen met de inspectie Dierenwelzijn gingen agenten enkele dagen later poolshoogte nemen.

Niemand bleek thuis. Na wat graven in de tuin vonden ze het kadaver van de hond, met vastgebonden poten. "Ook was er een kwetsuur tussen de vagina en het rectum. De hond kan seksueel misbruikt zijn", citeert Het Belang van Limburg de procureur.

Tijdens een politieverhoor gaven de mannen toe dat ze de hond hadden proberen te verstikken omdat het dier voor problemen zorgde. Tijdens het begraven bewoog het dier weer, waarna ze snel de kuil dichtgooiden met zand.

Op 26 februari spreekt de rechtbank een vonnis uit. Het openbaar ministerie vraagt 20 maanden gevangenisstraf en 3.200 euro boete voor beide mannen.