13-jarig meisje in elkaar geslagen, gewurgd en bestolen: "Ze was naar die plaats gelokt"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Een tienermeisje is in de ondergrondse parking van een treinstation mishandeld en beroofd geworden. Twee minderjarige verdachten zitten nu opgesloten.

De feiten dateren van begin maart en speelden zich af in de de ondergrondse parking van het station van Mechelen. Het 13-jarige slachtoffer had met een vriendin afgesproken en werd door haar en twee andere jongeren naar de ondergrondse parking gelokt.

Twee jongemannen die bivakmutsen droegen vielen het meisje vervolgens aan. Ze kreeg meer dan tien minuten lang slagen en werd gewurgd. Daarna moest ze haar geld en haar gsm afgeven aan de daders. Het slachtoffer raakte gewond en vertelde thuis wat er gebeurd was.

De politie werd ingeschakeld en aan de hand van camerabeelden konden vier verdachten van tussen de 13 en de 16 jaar oud geïdentificeerd worden. Begin deze week werden ze opgepakt. "Twee minderjarigen werden in een gesloten jeugdinstelling geplaatst, twee anderen kregen strenge voorwaarden opgelegd", liet het parket weten aan het Nieuwsblad.

Volg Redactie24 nu op Instagram